Guus van den Brekel

 
 

A.J.P. van den Brekel (Guus) is Coördinator Elektronische Dienstverlening in de Centrale Medisch Bibliotheek(CMB) van het Universitair Medisch Centrum Groningen(UMCG). Naast medisch informatiespecialist is hij ICT coördinator voor de CMB en verantwoordelijk voor de ontwikkeling en innovatie van diensten van de bibliotheek. Zijn focus richt zich vooral op het aanbieden van diensten in de “workflow” van de gebruiker, zoals de QuickSearch Library Toolbar.

De verdere ontwikkeling van sociale, onderzoek- en educatieve netwerken, semantische zoektechieken en bijvoorbeeld persoonlijke startpagina’s, zal de komende jaren –volgens Guus- bepalend zijn voor de manier waarop de gebruikers op zoek gaan naar informatie.

Hij was betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van Metalib (RUGCombine) en SFX (RUGLinks), evenals de elektronische informatiebalie binnen de bibliotheken van de Rijksuniversiteit Groningen.

Als Namro Orman neemt hij deel aan een Consumer Health Information project in Second Life, dat de uitwisseling van (medische) informatie binnen deze virtuele wereld onderzoekt.

Meer informatie over Guus en zijn werk kan men vinden op zijn persoonlijke weblog 

http://slhealthy.wetpaint.com (Health & SL)

http://infoisland.org

 

 

Sprekers algemene info
Guus
Logo