Wim van der Plas

 
 

Wim van der Plas was hoofd van de dienst Onderwijs en Studentzaken van de FMR, daarna lid van het team dat de opleiding Mediatechnologie (FNT) opzette en was bij die opleiding werkzaam als hogeschooldocent en projectleider. Bij de FEM is hij projectleider op het gebied van nieuwe media en de creatieve industrie. Ook is hij mede-oprichter en bestuurslid van de Inter-Society for the Electronic Arts (ISEA).

Binnen Innbus, het kenniscentrum van de FEM, heeft Van der Plas de leiding over het Virtual Business Lab, waar afstudeerders van verschillende faculteiten onderzoek doen naar de economische en educatieve mogelijkheden van virtuele werelden zoals Second Life. Enkele van deze afstudeerders zullen iets van hun resultaten demonstreren tijdens enkele intermezzo’s in het programma.

 

Zina Karremans

Zina Karremans is een studente van de Hogeschool Utrecht. Zij gaat in het programma vertellen over haar kledingwinkel die ze gecreeërd heeft in Second Life.

Kai-Ho Jim

Ook Kai-Ho Jim is een student van de Hogeschool Utrecht. Hij heeft onderzoek gedaan naar het besturen van Second Life met de Wii console.

 

 

Sprekers algemene info